Τεύχος 01

Ήρθε η στιγμή να δώσουμε στους ανθρώπους του Αλουμινίου και της Αρχιτεκτονικής ένα σταθερό μέσο ενημέρωσης, άλλου ύφους. Μια νέα, δεκαπενθήμερη ψηφιακή έκδοση, που εστιάζει στη δημιουργικότητα και τη συνεργασία των δύο κλάδων και στο κοινό τους μέλλον.

Οι Αειφόρες κατοικίες στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, αγκαλιάζουν αρμονικά τη φύση, καθιστώντας τη δομικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής κατασκευής. Το έργο διακρίθηκε στην κατηγορία «Sustainability» στα Βραβεία Αρχιτεκτονικών Έργων & Κατασκευών Αλουμινίου, στο 15ο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές».

Το αλουμίνιο, ένα από τα πλέον ευέλικτα και πολυδιάστατα υλικά, προσαρμόζεται εύκολα και αποτελεσματικά στις λειτουργικές και αισθητικές απαιτήσεις σχεδόν κάθε αρχιτεκτονικού έργου, με πολλαπλά οφέλη: περιβαλλοντικά, ενεργειακά και οικονομικά.

Ρένα Σακελλαρίδου: «Η μελέτη και η κατασκευή ζητούν ομαδικό πνεύμα». Η βραβευμένη καθηγήτρια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο ΑΠΘ, Ρένα Σακελλαρίδου, μιλά για τον τρόπο που η βιωσιμότητα και οι νέες διεθνείς τάσεις επιδρούν στο έργο και στον ρόλο του αρχιτέκτονα.