Όταν η στέγη γίνεται έργο τέχνης

Μια καμπυλωτή στέγη αλουμινίου, εναρμονισμένη πλήρως με το φυσικό τοπίο, χάρη στη συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου SANAA και της εταιρείας Zahner.

Στο New Canaan του Κονέκτικατ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται ένα πανέμορφο κτίριο πολλαπλών χρήσεων, που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο SANAA. Πρόκειται για το έργο Grace Farms, που αγκαλιάζει το ανοιχτό τοπίο και επιτρέπει στους επισκέπτες να νιώσουν αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης.

Άποψη του Grace Farms

Το κτίριο μοιάζει σαν ένα ποτάμι, που κυλάει εναρμονισμένο πλήρως με το φυσικό τοπίο και καταλήγει σε ένα στρογγυλό περίπτερο. Καλύπτεται όλο από αδιάβροχη, καμπυλωτή στέγη, κατασκευασμένη από αλουμίνιο με την υπογραφή της εταιρείας Zahner. Η εταιρεία κατασκεύασε τη στέγη σε στενή συνεργασία με τους αρχιτέκτονες, που παρείχαν διαρκή ανατροφοδότηση για τις απαιτήσεις του έργου και την αισθητική του. Η στέγη αποτελείται από φύλλα αλουμινίου, κανονικού μεγέθους, από εξωτερικό ανοδιωμένο αλουμίνιο και σύστημα πάνελ διπλής καμπυλότητας. Για να επιτύχει το επιθυμητό, καμπυλωτό σχήμα, ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ σύστημα με πολλά προσαρμοσμένα προφίλ αλουμινίου, που σχηματίζουν ένα μικρό κανάλι μεταξύ των επιφανειών. Το αποτέλεσμα είναι μια λιτή, κομψή και ανθεκτική στέγη, που εντάσσεται ισορροπημένα και αρμονικά στο φυσικό τοπίο.

Η αδιάβροχη στέγη από αλουμίνιο της εταιρείας Zahner
Η αδιάβροχη στέγη από αλουμίνιο της εταιρείας Zahner
Άποψη του Grace Farms

16ο Συνέδριο alumini
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»


Βραβεία «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»