Χρήστος Καρύδης: «Το προϊόν πλέον δεν είναι απλώς ένα αντικείμενο, είναι μια υπηρεσία που έχει να κάνει με την καθολικότητα χρήσης»

Ο Χρήστος Καρύδης, Sales Manager, Gemka – Karydis μιλά στο alumini για την εταιρεία που μετρά σχεδόν 100 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, για την ιδανική κλειδαριά ασφαλείας και για το πώς στο μέλλον οι κλειδαριές θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Συνέντευξη στην Αλεξία Καλογεροπούλου

Η Gemka – Karydis ιδρύθηκε το 1928 και έκτοτε έχει σημειώσει μια ανοδική και εξωστρεφή πορεία. Πείτε μας δυο λόγια για την εταιρεία και ποιο, κατά τη γνώμη σας, ήταν το πιο δυνατό πλεονέκτημα που την οδήγησε στην επιτυχία; 

Η Gemka – Karydis είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, από τον παππού στον πατέρα και από τον πατέρα στους γιους. Η βασικότερη αξία μας είναι η προσπάθεια να διατηρήσουμε αυτούσια την «ηθική» που διέπει την εταιρεία μας από το 1928 που ιδρύθηκε, ως σήμερα. Αυτή η ηθική μάς υπαγορεύει να προσφέρουμε κάτι που έχει ανάγκη ο άλλος να προμηθευτεί και όχι να ενεργούμε καιροσκοπικά, βρίσκοντας την ευκαιρία να πουλήσουμε κάτι, ακόμα και αν ο πελάτης μας δεν το έχει ανάγκη. Γι΄αυτό διαθέτουμε μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων και συνεργαζόμαστε με πολλές εταιρείες, ώστε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας. Το πιο δυνατό πλεονέκτημά μας είναι ότι δοκιμάζουμε τα προϊόντα, τα μαθαίνουμε, τα εξετάζουμε, μιλάμε με τους προμηθευτές μας και λύνουμε τυχόν απορίες που μπορεί να έχουν προκύψει, ώστε να μπορούμε να καθοδηγήσουμε τους πελάτες μας στη λύση που έχουν ανάγκη.

Ποιες είναι οι συχνότερες απαιτήσεις των πελατών σας; Τι αναζητούν;

Κοινή απαίτηση των πελατών μας είναι να βρουν κάποιο προϊόν σε πολύ καλύτερη τιμή απ’ ό,τι το βρίσκουν στην αγορά. Γι΄αυτό προσπαθούμε πάντα να διαθέτουμε κάποιο προϊόν σε πολύ καλή τιμή, αλλά αυτό δεν είναι, ασφαλώς, το καλύτερο προϊόν μας. Για εμάς σημασία έχει η ποιότητα, η υποστήριξη και η μεταπωλητική δυναμική. Οι πελάτες μας μάς εμπιστεύονται επειδή ξέρουν ότι το προϊόν που θα προμηθευτούν από εμάς δε θα έχει αλλάξει μετά από χρόνια, θα μπορούμε να το βρούμε από τους προμηθευτές μας, δε θα έχει διακοπεί η συνεργασία μας μαζί τους και οποιαδήποτε απορία προκύψει, θα μπορούμε να τη λύσουμε.

Πόσο έχει αλλάξει η αγορά, στον δικό σας τομέα, τα τελευταία χρόνια και με ποιον τρόπο;

Έχει αλλάξει ραγδαία. Καταρχάς έχει αλλάξει το αλουμίνιο. Είναι πολύ διαφορετικά τα προφίλ που χρησιμοποιούνται πλέον, πιο ποιοτικά, παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ευκολότερη χρήση και μπορούν να παραμένουν λειτουργικά ακόμα και σε συνθήκες που πλησιάζουν το ακραίο, δηλαδή πολλή ζέστη και πολύ κρύο.

Επενδύετε στην τεχνολογία; Ποιο είναι το πιο high tech προϊόν σας, αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι;

Επενδύουμε στην τεχνολογία, είναι κάτι που κάνουμε από την εποχή του πατέρα μου, ο οποίος όταν μας έφερε στην εταιρεία, μας συμβούλεψε να αναζητούμε διαρκώς νέα προϊόντα, υψηλής τεχνολογίας, και  να τα μελετάμε καλά, ώστε να παραμένουμε στην αγορά. Κάπως έτσι, καταφέραμε να είμαστε μέσα στην αιχμή της τεχνολογίας και λίγο πιο μπροστά, λόγω των συνεργασιών μας με εταιρείες του εξωτερικού.

Το προϊόν πλέον δεν είναι απλώς ένα αντικείμενο, είναι μια υπηρεσία που έχει να κάνει με την καθολικότητα χρήσης μιας πόρτας, ενός συστήματος που μπορεί κάποιος να τοποθετήσει και να το μεταφέρει, αν χρειαστεί να αλλάξει εγκαταστάσεις, ώστε να το τοποθετήσει αλλού. Αυτή είναι η νέα τάση της αγοράς. Ο κόσμος πλέον θέλει προϊόντα, που να μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα μεταφέρει αλλού. Σε αυτό το κομμάτι, είμαστε μέσα στην αγορά, προσφέρουμε προϊόντα που μπορεί να χρειαστεί να επενδύσει κάποιος σε αυτά, αλλά αυτή η επένδυση θα παραμείνει ακόμα και αν χρειαστεί να τη μεταφέρει αλλού.

Μιλώντας για νέες τεχνολογίες, ένα προϊόν για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι και θα έχουμε σύντομα πρώτοι στην Ελλάδα, είναι μια μηχανή κοπής κλειδιών πάνω στην οποία τοποθετείται το κλειδί και με έναν ρομποτικό βραχίονα κάνει όλες τις ενέργειες, ώστε να αντιγραφεί ή να κοπεί εκ νέου. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα, σε συνεργασία με ένα ιταλικό εργοστάσιο του οποίου είμαστε αντιπρόσωποι στην Ελλάδα. Οπότε, κατασκευάζουμε μάστερ συστήματα στους πελάτες μας, ώστε να μπορούν να έχουν ένα κλειδί που να ανοίγει όλες τις πόρτες, με εξουσιοδοτήσεις και προστασία στην αντιγραφή. Ένα κλειδί που δεν μπορεί να αντιγραφεί πουθενά αλλού παρά μόνο σε εμάς, με εξουσιοδότηση του πελάτη μας – διαχειριστή του συστήματος. Έχοντας αυτή τη μηχανή στην κατοχή μας, έχουμε κάνει ένα μεγάλο άλμα στην τεχνολογική επένδυση και στην ασφάλεια που προσφέρουμε στους πελάτες μας. 

Δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού. Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια για αυτό;

Συνεργαζόμαστε με εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές προηγούνται σε σχέση με την Ελλάδα στην τεχνολογία και τη νόρμα, που έχει να κάνει με την καθοδήγηση όσον αφορά την κατασκευή, την τοποθέτηση και τη λειτουργία ενός συστήματος. Εμείς, ως εκπρόσωποι ξένων εταιρειών στην Ελλάδα εκπαιδευόμαστε πάνω σε ό,τι νέο υπάρχει και έπειτα εκπαιδεύουμε τους πελάτες μας, ώστε να μπορούν και εκείνοι να παρέχουν στους δικούς τους πελάτες ένα προϊόν που θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και θα μπορεί να υποστηρίζεται και μετά τη συντήρησή του.

Η συντήρηση είναι απαιτητική;

Εξαρτάται από το προϊόν και την εφαρμογή του. Σίγουρα οτιδήποτε χρησιμοποιείται χρειάζεται συντήρηση, αν θέλουμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια της ζωής του. Και επειδή το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται πλέον δεν είναι ευτελούς αξίας, όπως τα παλιότερα χρόνια, ίσως θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στη συντήρηση.

Ποιες κλειδαριές είναι οι πιο κατάλληλες για τις κατασκευές αλουμινίου και τι πρέπει να προσέχει ένας αρχιτέκτονας ή ένας κατασκευαστής κατά την επιλογή τους;

Πολύ ωραία ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι θα απογοητεύσω με την απάντησή μου, γιατί δεν υπάρχει κατάλληλη κλειδαριά για μια πόρτα, υπάρχει κατάλληλη πόρτα για μια κλειδαριά, από την άποψη ότι όσο πιο μεγάλη ασφάλεια και όσο πιο πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά έχει μια κλειδαριά τόσο μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται στην τοποθέτησή της. Για παράδειγμα, για να λειτουργήσει όπως πρέπει μια κλειδαριά τριών σημείων με αυτόματο κλείδωμα, θα πρέπει η πόρτα να έχει τοποθετηθεί σωστά, να υπάρχουν μηδαμινές τριβές μεταξύ της σταθερής κάσας και της πόρτας, οι μεντεσέδες να είναι αξιόπιστοι ώστε να μην φθείρονται ταχύτατα με τη χρήση και ο χρήστης να μην βρίσκει αντίσταση χρησιμοποιώντας την κλειδαριά. Αυτά τα σημεία δυστυχώς δεν ελέγχονται και τοποθετούνται τέτοια συστήματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζητήματα λειτουργικότητας ως και πλήρους φθοράς.

Ιδανικά η καλύτερη κλειδαριά για μια πόρτα είναι εκείνη που θα έχει τη μικρότερη αντίσταση, λιγότερες φθορές και μεγαλύτερη ασφάλεια για τον χρήστη, λαμβάνοντας υπόψη πού θα τοποθετηθεί, ποια θα είναι η χρήση της και πώς θα διασφαλιστεί η αποφυγή εγκλωβισμού, με τη δημιουργία διεξόδου με μια κλειδαριά, που είναι πιστοποιημένη για αυτήν ακριβώς τη λειτουργία. Τα δικά μας προϊόντα είναι όλα πιστοποιημένα, με όλες τις εγχώριες και διεθνείς πιστοποιήσεις.

Πώς θα είναι οι κλειδαριές του μέλλοντος;

Κάθε πόρτα είναι διαφορετική, οπότε και κάθε κλειδαριά είναι διαφορετική. Ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει στο μέλλον μια νέα προσέγγιση της κατασκευής συνολικά, ώστε να υπάρχει ένα σύστημα, θα το έλεγα universal, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εισόδους πορτών. Είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ωστόσο, στην εποχή που ζούμε όλοι ζητούν την ευκολία και την ασφάλεια, οπότε ίσως κάποιος αφαλός, κάποια μονάδα, που θα μπορούσε να ανοίγει την πόρτα, καθώς την προσεγγίζει ο χρήστης, να είναι κάτι που πλησιάζει αρκετά σε κάτι που θα ζήσουμε, ίσως, στο μέλλον: ένα ψηφιακό κλειδί που θα ανοίγει με ηλεκτρονικό τρόπο κάθε πόρτα είτε είμαστε ιδιοκτήτες είτε μας έχει δώσει κάποιος πρόσβαση να χρησιμοποιήσουμε.

16ο Συνέδριο alumini
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»


Βραβεία «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»