Ρομποτική τεχνολογία στο αλουμίνιο

Η ρομποτική στον κλάδο του αλουμινίου δίνει νέες λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Πηγή Φωτογραφιών: AVANTECH

Οι εξελίξεις της αγοράς στον χώρο του αλουμινίου είναι ραγδαίες. Οι ανάγκες όγκου εργασίας και χρόνου, καθώς, επίσης, και ποιοτικής αναβάθμισης δημιουργούν νέες συνθήκες εξέλιξης. Στη σύγχρονη βιομηχανία, η τάση για συνδυασμό της προηγμένης ρομποτικής τεχνολογίας με τη δεξιοτεχνία των ανθρώπινων χεριών και τη δημιουργικότητα της ανθρώπινης σκέψης, κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος στον τομέα της κατασκευής αλουμινίου.

Η εφαρμογή ρομποτικών συστημάτων σε συνδυασμό με την ανθρώπινη επιδεξιότητα οδηγεί σε σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την ακρίβεια, την αποδοτικότητα και την ποιότητα των τελικών προϊόντων. Αυτή η συνέργεια επιτρέπει στις εταιρείες να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποίησης, διατηρώντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και την προσαρμοστικότητα που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη εργασία. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ευέλικτη και καινοτόμος παραγωγική διαδικασία, που ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και της τεχνολογίας.

«Η ρομποτική στον κλάδο του αλουμινίου έρχεται να δώσει νέες λύσεις στο μεγάλο άλυτο πρόβλημα του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, ένα πρόβλημα που μαστίζει όλο τον κόσμο, και ήδη στον χώρο μας είναι αισθητό», επισημαίνει ο Δημήτρης Πάγκαλος, πρόεδρος της εταιρείας Πάγκαλος Α.Ε.

«Εμείς προσπαθούμε καθημερινά  να δώσουμε λύσεις στις ανάγκες κάθε κατασκευαστή. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους κατασκευαστές αλουμινίου τα μεταφέρουμε στα εργοστάσια παραγωγής μηχανημάτων και αυτά προσαρμόζουν άμεσα τις δικές μας πληροφορίες για τις τάσεις της αγοράς σε αντίστοιχα παραγωγικά μηχανήματα, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις σύγχρονες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς. Για παράδειγμα, η Emmegi group, την οποία εκπροσωπούμε στην Ελλάδα για περισσότερα από 50 χρόνια, με τη δική μας συνεργασία, έχει ήδη προχωρήσει σε υπερσύγχρονες λύσεις, παντρεύοντας τα νέας τεχνολογίας μηχανήματα με τη ρομποτική. Δείγμα αυτής της συνεργασίας λειτουργεί, ήδη στην Ελλάδα», τονίζει ο κ. Πάγκαλος.

16ο Συνέδριο alumini
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»


Βραβεία «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»