Υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας

Ιδανική λύση στα τουριστικά ακίνητα

Τα υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας είναι η ιδανική και αποδοτική επιλογή για τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά ακίνητα στη χώρα μας, όπου η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι υψηλή, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο.

Τα χρώματα πούδρας στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αισθητική μιας κατασκευής. Με δεδομένη την αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία στην Ελλάδα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που προκαλεί φθορές στο χρώµα των αρχιτεκτονικών συστηµάτων αλουµινίου, απαιτείται η χρήση χρωµάτων πούδρας υψηλής αντοχής στη φυσική γήρανση.

Η συνεχής έκθεση των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην έντονη υπεριώδη ακτινοβολία οδηγεί σταδιακά στο ξεθώριασμα, στη μείωση της γυαλάδας του χρώματος και στην κιμωλίωση. Οι φθορές αυτές είναι μη αναστρέψιμες και κάνουν τα κτίρια να φαίνονται κακοσυντηρημένα και χαμηλής αισθητικής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, σε επίπεδο πρόληψης τη λύση δίνουν οι Συλλογές Υπερανθεκτικών Χρωμάτων Πούδρας Prisma & Ammos της ΝΕΟΚΕΜ, οι οποίες έχουν τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερη αντοχή σε σχέση με τα χρώματα απλής ανθεκτικότητας, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως ο ήλιος της Μεσογείου. Επιπλέον, τα υπερανθεκτικά χρώματα της ΝΕΟΚΕΜ προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στις μηχανικές καταπονήσεις, όπως χτυπήματα, χάραξη και τριβή που εμφανίζονται ιδιαίτερα σε χώρους µε έντονη χρήση, όπως τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα κ.ά.

Τα υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας προστατεύουν, αναβαθμίζουν αισθητικά και προσθέτουν διάρκεια και αξία στην κατασκευή.

Οι βασικές εφαρμογές των υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά ακίνητα είναι κυρίως σε πόρτες και παράθυρα αλουμινίου, προσόψεις, αίθρια, πέργκολες, κάγκελα και γκαραζόπορτες. Η μακρόχρονη διατήρηση απόχρωσης και αισθητικής μειώνει το κόστος συντήρησης και τα καθιστούν μια οικονομικά αποδοτική επιλογή.

Είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία και δημιουργικότητα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στην εφαρμογή τους. Είναι, επίσης, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς είναι απαλλαγμένα από διαλύτες, βαρέα μέταλλα και λοιπές τοξικές πρώτες ύλες. Όλα τα υπερανθεκτικά χρώματα της ΝΕΟΚΕΜ διαθέτουν  Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD).