Η γοητεία του αλουμινίου στην εσωτερική διακόσμηση

Ευέλικτο και ανθεκτικό, το αλουμίνιο ενσωματώνεται με διάφορους τρόπους στην εσωτερική διακόσμηση, απογειώνοντας τις στιλιστικές δυνατότητες και την ομορφιά του αστικού σχεδιασμού.

Η χρήση του αλουμινίου στο εξωτερικό ενός κτιρίου είναι κάτι σύνηθες, κυρίως στα κουφώματα, στις εξωτερικές πόρτες, στις πέργκολες, στις γκαραζόπορτες, στα κάγκελα και στις περιφράξεις. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο και ως στοιχείο εσωτερικής διακόσμησης, είτε σε έπιπλα, είτε στην επένδυση πάγκων και ντουλαπιών κουζίνας για τη δημιουργία ενός χώρου industrial chic, είτε σε διακοσμητικά στοιχεία, όπως τα πάνελ τοίχου.

Τα διακοσμητικά πάνελ αλουμινίου είναι ελαφριά και ανθεκτικά και μπορούν να απεικονίζουν από ένα λογότυπο ως ένα έργο τέχνης. Χάρη στο λεπτό πάχος και την ευκαμψία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη οποιουδήποτε τύπου τοίχου και είναι ιδανικά για την επένδυση τοίχων σε σαλόνια με ανοιχτές κουζίνες.

Διαχωριστικά εσωτερικού χώρου

Τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου από αλουμίνιο προσφέρουν λύσεις για την οργάνωση του χώρου και τη δημιουργία προσαρμοσμένων λειτουργικών ζωνών, ενώ παράλληλα προσθέτουν ένα μοντέρνο και κομψό στοιχείο στην αισθητική του εσωτερικού χώρου. Μπορούν να είναι σταθερά ή κινητά, να στέκονται ελεύθερα ή να κρέμονται από την οροφή, προσφέροντας ευελιξία στον χώρο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαχωρίσουν τον χώρο της κουζίνας από την τραπεζαρία ή για να δημιουργήσουν διακριτούς χώρους εργασίας ή απλώς για διακοσμητικούς λόγους.

Ο σχεδιασμός τους μπορεί να περιλαμβάνει μη διάφανα ή διάφανα τμήματα που επιτρέπουν στο φυσικό φως να διαπερνά τον χώρο, δημιουργώντας μια αίσθηση ανοιχτότητας. Μπορούν να  προσαρμοστούν σε διάφορες χρωματικές αποχρώσεις ή να περιλαμβάνουν εκτυπώσεις, προσθέτοντας στον χώρο μια ξεχωριστή αισθητική.

Παιχνίδια με το φως και την Τέχνη

Οι ανακλαστικές ιδιότητες του αλουμινίου ενισχύουν τον συνολικό φωτισμό και προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον στον χώρο. Γι΄ αυτό, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή κρεμαστών ή επιδαπέδιων φωτιστικών ή για απλίκες τοίχου. Επιπλέον, η μεταλλική γυαλάδα, η ευελιξία και η ανθεκτικότητα του αλουμινίου, το καθιστούν ιδανικό  υλικό για την κατασκευή έργων τέχνης που προσαρμόζονται σε κάθε χώρο.

16ο Συνέδριο alumini
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»


Βραβεία «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»