Η Elval Colour Platinum Sponsor στο
16ο Συνέδριο alumini “Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική”

Elval Colour: δέσμευση στην αξιοπιστία και τη διαρκή βελτίωση
H Elval Colour εργάζεται συστηματικά για τη βελτίωση των υλικών της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της. Με ένα πλήρες σύνολο προϊόντων και λύσεων, παραμένει δεσμευμένη στο εταιρικό όραμα να αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο, που προσφέρει υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας σε πελάτες αρχιτεκτονικών και γενικότερα κατασκευαστικών εφαρμογών.

Καινοτόμες, βιώσιμες λύσεις για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

Η Elval Colour, με μακρά και ισχυρή παρουσία στον χώρο των βαφικών συστημάτων, διαθέτει ευρεία τεχνική γνώση και επιλογές υλικών για κτιριακές εφαρμογές. Συνεπής στο όραμά της για συνεχή βελτίωση και ουσιαστική συνεργασία με τους πελάτες της, έχει δημιουργήσει μια δομή ομάδων πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης, που μπορεί να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τον αρχιτέκτονα, τον ιδιώτη, τον κατασκευαστή και τον επενδυτή, ώστε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να κατανοούν τις απαιτήσεις κάθε έργου.

Συλλέγοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, η Elval Colour προτείνει τη βέλτιστη λύση που συνδυάζει την ανθεκτικότητα, το αισθητικό αποτέλεσμα, τη λειτουργικότητα και το επιθυμητό κόστος. Η εταιρία διαθέτει μονάδα παραγωγής και ανάμιξης χρωμάτων, που επιτρέπει την παραγωγή ακόμα και μικρών ποσοτήτων, με γρήγορο χρόνο ανταπόκρισης, που είναι εξαιρετικά σημαντικό στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η Elval Colour χρησιμοποιεί ελεγχόμενες διαδικασίες παραγωγής με έμφαση στην ενέργεια, τις εκπομπές CO2, τη χρήση πόρων και το περιβάλλον. Ακολουθώντας τη μεθοδολογία LCA (Ανάλυση Κύκλου Ζωής) που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός προϊόντος ή διεργασίας σε όλο τον κύκλο ζωής του, προκύπτουν τα αποτελέσματα που δηλώνονται στα αντίστοιχα EPD (Δήλωση Περιβαλλοντικών Προϊόντων) των προϊόντων της εταιρίας.

Νέα χρώματα, καινοτόμες, βιώσιμες εφαρμογές

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Elval Colour συνεργάζεται με αρχιτέκτονες και προμηθευτές υλικών για να αναπτύξει νέα, διαρκώς βελτιωμένα χρώματα, μέσω δοκιμών και πειραματισμού, σε καινοτόμες επιφάνειες και σχέδια.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και στις πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος, η εταιρία έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων με στόχο τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης των κτιρίων, την αύξηση της βιωσιμότητας των προσόψεων και των οροφών και τη μείωση των επιπτώσεων στο οικοσύστημα.

apticon®: λύση υψηλής αισθητικής για εσωτερικές επενδύσεις

Η Elval Colour, συνεπής στη δέσμευσή της για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων αλουμινίου αρχιτεκτονικών εφαρμογών, φέρνει το χρώμα στις εσωτερικές επενδύσεις με γνώμονα τις ιδιαίτερες αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης κάθε έργου με το apticon®. Είναι ένα νέο προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για εσωτερικές εφαρμογές, όπως επενδύσεις επιφανειών σε μπάνια και κουζίνες, πόρτες, ψευδοροφές, εκθεσιακά περίπτερα, σκηνικά και διαχωριστικά.

Το apticon® βρίσκει εφαρμογή σε χώρους ιδιαίτερης αισθητικής, με ανάγλυφες επιφάνειες και designs που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα υλικών, όπως μάρμαρα, ξύλα, κονιάματα, πατίνες, κεραμικά, μωσαϊκά, πλακίδια ή ακόμα και ταπετσαρίες. Η εταιρία προτείνει 300 ενδεικτικούς κωδικούς design που προσομοιάζουν φυσικά υλικά, τόσο στην υφή όσο και στο χρώμα. Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του design σε τρία επίπεδα αναγλυφότητας (low – medium – high), ειδικά σχεδιασμένο το έργο του.

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, 100% ανακυκλώσιμο και η περιεκτικότητά του σε ανακυκλωμένο αλουμίνιο είναι πολύ υψηλή. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του σύνθετου πάνελ αλουμινίου και την καινοτομία της ειδικής, υγρής πολυστρωματικής βαφής, που δημιουργεί ανάγλυφες επιφάνειες ανάλογα με την αισθητική και το design που απαιτεί το έργο.

Ιδανικό υλικό για ταχύτερες ανακαινίσεις εσωτερικού χώρου

Ιδιαίτερα στο κομμάτι των ανακαινίσεων, το apticon® μπορεί να δώσει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, εξοικονομώντας χρόνο, επιπλέον εργασίες και χρήματα από τις αποξηλώσεις, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στην αισθητική απόδοση του χώρου. Προσαρμόζεται εύκολα και τοποθετείται με ακρίβεια πάνω από υφιστάμενα πλακάκια, τοιχοποιία ή μεταλλικό σκελετό. Ιδανικό για χώρους εστίασης, ξενοδοχείων ή χώρους γραφείων, όπου η ανακαίνιση είναι αναγκαία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η αρχική σχεδίαση με apticon® θα βοηθήσει στην πρόβλεψη και την εύκολη αντικατάσταση των εσωτερικών επενδύσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: info@apticon.eu, www.apticon.eu

H πρωτοποριακή φιλοσοφία της Elval Colour ταυτίζεται με τη φιλοσοφία του Συνεδρίου alumini “Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική”, που θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου 2024, στο Costa Navarino. Η Elval Colour συμβάλλει σταθερά στο κορυφαίο συνεδριακό γεγονός του κλάδου και συμμετέχει ενεργά στους θεσμούς του. Έχει τιμηθεί με βραβεία alumini για την κορυφαία εξαγωγική δραστηριότητά της και ως Έλληνας παραγωγός, μοναδικός στο είδος του, με προσφορά στο συνέδριο.

16ο Συνέδριο alumini
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»


Βραβεία «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»