Η άνοδος του αλουμινίου στην εσωτερική διακόσμηση

Η διακόσμηση με αντικείμενα αλουμινίου έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τις τάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το alumini παρουσιάζει τέσσερα καλαίσθητα, δημοφιλή αντικείμενα αλουμινίου, που προσαρμόζονται σε κάθε χώρο.

Χάρη στις εξελίξεις στις τεχνικές κατασκευές, το αλουμίνιο έχει προχωρήσει πέρα από τις συμβατικές εφαρμογές και καθιερώνεται όλο και περισσότερο στη σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση. Με δυνατότητα κοπής, διαμόρφωσης, ανοδίωσης, βαφής και πολλά άλλα, το αλουμίνιο μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί σε κάθε πτυχή του εσωτερικού χώρου, από έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα ως διακριτικές πινελιές.

Η καρέκλα Magna, για παράδειγμα, σχεδιασμένη από τον Charles Constantine για το Sight Unseen x Bestcase, είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, με σατινέ φινίρισμα. Αντλεί την έμπνευσή της από ένα αρχαίο ρωμαϊκό περίτεχνο, σταυροειδές κάθισμα, που συνήθως προοριζόταν για δικαστές και ευγενείς. Ο βασιλικός αέρας της καρέκλας συμπληρώνεται από ένα βελούδινο μαξιλάρι από δέρμα προβάτου για μέγιστη άνεση.

Ένα άλλο παράδειγμα σύγχρονης διακόσμησης με τη χρήση αλουμινίου είναι το περίπτερο Magis στο Salone del Mobile, σχεδιασμένο από το Swedish Note Design Studio, που καλύφθηκε εξ ολοκλήρου με επένδυση από κυματοειδές αλουμίνιο, παρέχοντας μια αίσθηση κίνησης, ελαφρότητας και ταυτόχρονα απλότητας.

Το Campi είναι ένα παιχνιδιάρικο γλυπτό σχεδιασμένο από τον Alex Proba για το Vero. Κατασκευή μοντέρνα, βιώσιμη και ανθεκτική στη φθορά του χρόνου, αποτελείται από οκτώ εύκολα συναρμολογούμενα κομμάτια αλουμινίου με διαφορετικά χρώματα, που ενώνονται σαν παζλ.

Διακοσμητικό και ταυτόχρονα χρηστικό, το Etage by Valerie Objects είναι ένα ράφι αλουμινίου σχεδιασμένο από τη Linde Freya Tangelder, η οποία άντλησε την έμπνευσή της από την αρχιτεκτονική του Δανού αρχιτέκτονα Per Kirkeby και το έργο “House V_H” του βελγικού Dhoore Vanweert, που διακρίνονται για τις πολλές καμπύλες τους και τις κομμένες επιφάνειες πλευρικά.

Συνδυάζοντας την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και τη μίνιμαλ αισθητική, το αλουμίνιο προσφέρει αμέτρητες λύσεις και δυνατότητες για την εσωτερική διακόσμηση. Επιπλέον, η βιωσιμότητά του το καθιστά μια υπεύθυνη επιλογή για όσους επιθυμούν να διακοσμήσουν τον χώρο τους με υλικά που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον.

16ο Συνέδριο alumini
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»


Βραβεία «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»