Europa Minimal Frame

Μίνιμαλ αισθητική και υψηλή ποιότητα

Η Europa, συνδυάζοντας την αισθητική απλότητα με την πολυτέλεια, παρουσιάζει το νέο αρχιτεκτονικό σύστημα αλουμινίου Europa Minimal Frame, που βραβεύτηκε με Red Dot Award.

Τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου με λεπτό πλαίσιο αλουμινίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς προσφέρουν απρόσκοπτη θέα και οπτική συνέχεια ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο.

Η Europa, αφουγκραζόμενη την κυρίαρχη αρχιτεκτονική τάση που εκπροσωπεί το μοντέρνο και το σύγχρονο, παρουσιάζει το νέο αρχιτεκτονικό σύστημα αλουμινίου Europa Minimal Frame, που πρωτοπορεί στην κατηγορία των συρόμενων συστημάτων, μέσω της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του. Η πληθώρα εφαρμογών του, το καθιστούν ιδανικό για οικιστικά και ξενοδοχειακά κτίρια, συνδυάζοντας τις ίσιες γραμμές με το μικρότερο δυνατόν εμφανές πλαίσιο αλουμινίου από 25mm, «χαράσσοντας» νέους ορίζοντες. Το Europa Minimal Frame έλαβε την ύψιστη αναγνώριση με το Red Dot Award: Product Design 2022 στην κατηγορία Interior Design Elements. Τα βραβεία Red Dot αποτελούν κορυφαία διάκριση και απονέμονται σε προϊόντα με υψηλό επίπεδο καινοτομίας, λειτουργικότητας και ανθεκτικότητας.

Θερμομόνωση, ηχομείωση, στεγάνωση και υψηλή λειτουργικότητα

Το Europa Minimal Frame διαθέτει τυπολογίες για αρχιτεκτονικές κατασκευές υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, κατάλληλες για πολύ μεγάλα ανοίγματα (έως και 24m2 επιφάνειας, με ύψος έως 4m), διασφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα, άπλετο φως και απρόσκοπτη κίνηση προς τον εξωτερικό ή τον εσωτερικό χώρο. Το σύστημα ολοκληρώνουν οι υψηλές επιδόσεις σε θερμομόνωση, ηχομείωση και στεγάνωση, μέσω ελαστικών σφράγισης από υλικό EPDM και ειδικού συστήματος συλλογής και διοχέτευσης των υδάτων στο δίκτυο αποχέτευσης του κτιρίου.

Τα κινούμενα φύλλα διαθέτουν στο κάτω μέρος δύο παράλληλες ανοξείδωτες ράγες, που ολισθαίνουν σε διπλή συστοιχία από ατσάλινα ανοξείδωτα ράουλα διαμέτρου 24mm στον κάτω οδηγό, με δυνατότητα στατικού φορτίου έως 1000kg ανά φύλλο, εξασφαλίζοντας ομαλή και εύκολη κίνηση του φύλλου και άψογη λειτουργικότητα σε κάθε κατασκευαστική πρόκληση.

Σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις

Το σύστημα διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις ενδοδαπέδιας εγκατάστασης, με επιλογή ολικής κάλυψης του κάτω οδηγού με το υλικό του δαπέδου. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα είτε πλήρους εντοιχισμού του περιμετρικού πλαισίου είτε μερικώς εμφανούς πλαισίου από 25 – 30mm.

Το εμφανές κάθετο προφίλ στο μέσο των επάλληλων κατασκευών διαθέτει τη μικρότερη δυνατή εμφανή επιφάνεια 25mm, διατηρώντας τη στατική του επάρκεια σε μεγάλα ανοίγματα, ενώ, όταν απαιτείται συνδυασμός σταθερών τμημάτων με κινητά φύλλα, χρησιμοποιείται κολώνα με εμφανή πλευρά μόνο 30mm, διατηρώντας τις λεπτές γραμμές της συνολικής κατασκευής.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Europa Minimal Frame είναι η εύκολη αντικατάσταση και συντήρηση του συστήματος κύλισης, χωρίς να απαιτείται να ανασηκωθεί το φύλλο ή να εξέλθει από τον οδηγό.

Βασικά χαρακτηριστικά συστήματος

 1.   Τέσσερις διαφορετικές τυπολογίες κατασκευής για κάθε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική απαίτηση.
 2.   Τοποθέτηση ράουλων στον οδηγό, για ευκολία στην αντικατάσταση και τον καθαρισμό.
 3.   Ελαστικός (EPDM) τάκος στεγανοποίησης των οδηγών.
 4.   Χρήση τριπλών υαλοπινάκων από 38mm έως 40mm για υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.
 5.   Εντοιχισμός των προφίλ του κουφώματος στην τοιχοποιία και τα δάπεδα, για μέγιστη διαφάνεια και διαπερατότητα του φωτός.
 6.   Eμφανής πλευρά κάθετων και οριζόντιων προφίλ από 25 έως 30 mm.
 7.   Επιλογή νεροχύτη με χρήση σχάρας ή διάκενου 15mm.
 8.   Τοποθέτηση μηχανισμού πολλαπλού κλειδώματος για μέγιστη ασφάλεια.
 9.   Δυνατότητα τοποθέτησης κρυφής σήτας (push-to-open), plisse ή κάθετης με μοτέρ.
 10.   Δυνατότητα τοποθέτησης μηχανισμού φρένου.

Τυπολογίες κατασκευών

 •         Επάλληλα
 •         Χωνευτά
 •         Συνδυασμός συρόμενων φύλλων με σταθερά
 •         Σύνθετες κατασκευές
 •         Γωνιακή κατασκευή

Στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Europa έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό σειράς αρχιτεκτονικών συστημάτων που πετυχαίνουν ανώτερους συντελεστές επιδόσεων, παράλληλα με τη λειτουργικότητα, το design και την αισθητική. Όπως είπε, με αφορμή τη βράβευση Red Dot, ο κ. Γιάννης Αρβανίτης, R&D Director της Europa, «στόχος μας είναι να ξεπερνούμε το παρόν και να σχεδιάζουμε το μέλλον. Για εμένα, το Europa Minimal Frame αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση. Με πολλή σκέψη και ώρες σχεδίασης και δοκιμών, η ομάδα μου και εγώ πετύχαμε τον στόχο μας και καταφέραμε να συνδυάσουμε την άψογη λειτουργικότητα και τις τέλειες επιδόσεις, με τις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Είμαι περήφανος που η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται για ακόμη μια φορά!»

Την ίδια γνώμη έχει και ο κ. Παντελής Σφήκας, R&D Manager της Europa: «H βράβευση Red Dot είναι πολύ σημαντική για εμάς διότι πλέον η τελειότητα δεν είναι μια επίκληση αλλά φέρει την πλέον σημαντική σφραγίδα. Όσοι ωστόσο γνωρίζουν την Europa, ξέρουν πως δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η βράβευση, καθώς ήταν μια διαδικασία που ξεκινήσαμε με μελέτη και βαθιά γνώση, ώστε να αποτελέσει ένα από τα σημαντικά άυλα στοιχεία του προϊόντος μας. Μια προστιθέμενη αξία,  που τιμά εκτός από εμάς και τους πελάτες μας. Με περηφάνια και σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι ανήκουμε ανάμεσα στους καλύτερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της σχεδίασης».

16ο Συνέδριο alumini
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»


3η Έκθεση & Βραβεία
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»