etalbond®

Κορυφαία επιλογή με διεθνή παρουσία

Ένα καινοτόμο και βιώσιμο προϊόν της Elval Colour, που «ντύνει» απαιτητικά έργα σε όλο τον κόσμο.

Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στη βαφή αλουμινίου, στην παραγωγή σύνθετων πάνελ αλουμινίου και στην ανάπτυξη νέων χρωμάτων και υφών, η Elval Colour έχει αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρεία στον τομέα της, με σημαντικά έργα παγκόσμιας εμβέλειας. Με σταθερή προσήλωση στη διαρκή ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα, την άριστη ποιότητα και την αποτελεσματική εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, έχει δημιουργήσει μια σειρά ανθεκτικών και υψηλής αισθητικής προϊόντων, που στοχεύουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των κτιρίων, στην αύξηση της βιωσιμότητας των προσόψεων και των στεγών και στη μείωση των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον.

Τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα με διάφορες λειτουργικές επιστρώσεις, που προσδίδουν αυξημένη αντοχή έναντι της χάραξης, εξαιρετικές επιδόσεις έναντι της αλλοίωσης της απόχρωσης από την ηλιακή ακτινοβολία και τα καιρικά φαινόμενα, ευκολότερο καθαρισμό, αλλά και ιδιότητες anti-graffiti. Είναι ιδανικά για εφαρμογή τόσο σε νέα όσο και σε υφιστάμενα κτίρια, σε ανακαινίσεις, εσωτερικές διακοσμήσεις, καθώς και σε έργα μεγαλύτερης κλίμακας, όπως κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, στάδια και εμπορικά κέντρα.

Ανθεκτικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια

Η Elval Colour, μια αδιαμφισβήτητα εξωστρεφής εταιρεία, διαθέτει ευρύτατο portfolio έργων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Κίνα, την Ινδονησία, την Αφρική και την Αυστραλία.

Ένα από τα πλέον γνωστά και τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα της είναι το etalbond®, το οποίο «ντύνει» με ασφάλεια, αισθητική και καινοτομία σημαντικά και απαιτητικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας, με μοναδικά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τον δημιουργικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Οι καμπύλες και οι επίπεδες επιφάνειές του και τα ζωντανά χρώματα προσθέτουν κομψότητα σε κτίρια και κατασκευές κάθε είδους.

Το etalbond® διατίθεται σε τρεις διαφορετικούς πυρήνες:

  • etalbond® PE με πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας
  • etalbond® FR με βραδύκαυστο πυρήνα
  • etalbond® A2 με άκαυστο πυρήνα, κατάλληλο για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, πάντα σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας για εξωτερική επένδυση

Χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, το etalbond® αποτελεί λύση επιλογής για κορυφαίους αρχιτέκτονες και κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά έχει εφαρμοστεί είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα της Elval Colour:

  • στο Statoil Hydro Office στη Νορβηγία, με έκταση 20.000 τ.μ., επικαλυμμένη με etalbond® στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, με ειδική επίστρωση 3L PVDF Acropolis White,
  • στο Athens Capital Center-Hotel MGallery για την πρόσοψη του οποίου επιλέχθηκε το etalbond® A2 σύνθετο πάνελ αλουμινίου μέγιστης πυραντοχής,
  • στο Park Town, με έδρα τη Λιθουανία, που είναι «ντυμένο» με etalbond® FR σε 38.000 τ.μ. Astral Silver Metallic,
  • στο μεγαλοπρεπές Schneider Electric X-Pole, στη Γαλλία, «ντυμένο» με etalbond® και ELVAL ENFTM σε custom made χρώμα Schneider Gold, με ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα και
  • στο Price Waterhouse Coppers, με έδρα την Αφρική, το οποίο είναι «ντυμένο» με etalbond® FR και επιλογή απόχρωσης σε Sugar White.

Η Elval Colour εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης, ενώ η διαδικασία βαφής ανταποκρίνεται σε όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τα πρότυπα καλών βιομηχανικών πρακτικών BREF και ποιότητας DIN, ASTM, BS, EN, ISO, ECCA. Η εταιρεία διαθέτει σύστημα διαχείρισης αποβλήτων με μηδενικές υγρές εκροές προς το περιβάλλον και συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή οδηγία για τις βιομηχανικές εκπομπές 2010/75/ΕΕ.