Εφαρμογές αλουμινίου σε επαγγελματικούς χώρους

Το αλουμίνιο, ένα ευέλικτο και αξιόπιστο υλικό, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη διαμόρφωση εσωτερικών, επαγγελματικών χώρων, συνδυάζοντας αισθητική, λειτουργικότητα και ανθεκτικότητα.

Οι κατασκευές αλουμινίου σε εσωτερικούς επαγγελματικούς χώρους προσφέρουν πληθώρα πλεονεκτημάτων που συμβάλλουν στην αισθητική, τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου επαγγελματικού περιβάλλοντος. Η υψηλή αντοχή, η ανθεκτικότητα και η δυνατότητα προσαρμογής του σε διάφορες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, καθιστούν το αλουμίνιο ιδανικό υλικό για εφαρμογή σε γραφεία, εμπορικούς χώρους, ξενοδοχεία και άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για ένα υλικό εύκολο στον καθαρισμό και τη συντήρηση, ενώ, επιπλέον είναι ανακυκλώσιμο, που σημαίνει ότι συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του αλουμινίου στους επαγγελματικούς χώρους είναι τα διαχωριστικά γραφείων, που επιτρέπουν τη δημιουργία ξεχωριστών χώρων εργασίας, χωρίς να απαιτείται μόνιμη κατασκευή. Μπορούν να συνδυαστούν με γυάλινες επιφάνειες για τη διατήρηση της οπτικής επαφής με τους άλλους χώρους και την αξιοποίηση του φυσικού φωτός.

Για τον διαχωρισμό εσωτερικών χώρων, η EUROPA προτείνει το EUROPA ELEMENT, ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα που ταιριάζει τόσο στις προσόψεις κτιρίων όσο και στην εσωτερική διακόσμηση και παρέχει τη δυνατότητα χάραξης-επεξεργασίας σε φύλλο αλουμινίου οποιουδήποτε σχεδίου-μοτίβου.

Η EXALCO  προτείνει τα  συστήματα DIVIBOX Minimal και DIVIBOX Smart, με μίνιμαλ αισθητική, υψηλές επιδόσεις ηχομείωσης και δυνατότητα διπλού ή μονού υαλοπίνακα για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κτίρια γραφείων, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και άλλες περιπτώσεις, συνθέτοντας ένα λειτουργικό και μοντέρνο επαγγελματικό χώρο.

Η ΕΤΕΜ προτείνει το ευέλικτο και κομψό σύστημα διαχωριστικών EP30, με εύκολη τοποθέτηση, που δίνει τη δυνατότητα κάλυψης των καλωδιώσεων εντός των στοιχείων του συστήματος, αλλά και τη δυνατότητα τοποθέτησης περσίδων εντός του διάκενου υάλωσης. Οι πόρτες που ενσωματώνονται στο σύστημα μπορούν να φέρουν μαγνητικό μηχανισμό, χαρίζοντας μια ιδιαίτερα λιτή τελική όψη.

Τέλος, η ALFAALOUSYSTEM προτείνει τα εσωτερικά χωρίσματα P400 System που αποτελούν μια αξιόπιστη λύση και μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων αλουμινίου, κατάλληλη να καλύψει ακόμα και τα πιο απαιτητικά έργα.

Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, επενδύσεις, ψευδοροφές

Οι επενδύσεις αλουμινίου σε ψευδοροφές προσδίδουν μοντέρνο και κομψό χαρακτήρα στους επαγγελματικούς χώρους. Οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές τις επιλέγουν γιατί είναι ελαφριές, εύκολες στην εγκατάσταση και στη συντήρηση και μπορούν να ενσωματώσουν φωτιστικά σώματα και άλλα συστήματα. Οι ψευδοροφές μπορούν να επενδυθούν με ACP etalbond® της ELVAL COLOUR, που δημιουργούν ένα τρισδιάστατο, εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε διάφορες χρωματικές αποχρώσεις.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια το αλουμίνιο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην επένδυση τοίχων και άλλων επιφανειών. Τα πάνελ αλουμινίου αποτελούν μια εξαιρετική λύση για ανθεκτική και πολυτελή εμφάνιση στους επαγγελματικούς χώρους και είναι διαθέσιμα σε διάφορα φινιρίσματα και χρώματα, επιτρέποντας την προσαρμογή τους στον συνολικό σχεδιασμό του χώρου. Ένα τέτοιο προϊόν είναι το apticon® της ELVAL COLOUR, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για εσωτερικές εφαρμογές κτιρίων, όπως επενδύσεις επιφανειών σε μπάνια και κουζίνες, πόρτες, ψευδοροφές, εκθεσιακά περίπτερα, σκηνικά και διαχωριστικά. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του σύνθετου πάνελ αλουμινίου με την καινοτομία της ειδικής υγρής πολυστρωματικής βαφής, που δημιουργεί ανάγλυφες επιφάνειες ανάλογα με την αισθητική και το design που απαιτεί το έργο.

Η πρόταση της ELVIAL για την επένδυση και διαμόρφωση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων είναι το σύστημα ESSENCE CLADDING CL180, με απεριόριστες δυνατότητες εφαρμογών, που τοποθετείται γρήγορα και απλά, χωρίς εμφανή σημεία ενώσεων και στηρίξεων, προσθέτοντας αισθητική υπεροχή σε κάθε χώρο.

Ανθεκτικότητα και αξιοπιστία

Οι κατασκευές αλουμινίου αποτελούν μια εξαιρετική επένδυση για κάθε επαγγελματικό χώρο, αφού οι εξελιγμένες τεχνολογίες παραγωγής και οι σύγχρονες μέθοδοι εγκατάστασης διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα και τη μακροχρόνια αξιοπιστία τους. Η επιλογή αυτών των λύσεων μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία ενός ευχάριστου και αποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος, αντανακλώντας, παράλληλα, την επαγγελματική εικόνα και τις αξίες της επιχείρησης.

16ο Συνέδριο alumini
«Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»


Βραβεία «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»