Τεύχος 03

Παραμετρικός σχεδιασμός, μοντελοποίηση, 3D, Freeform façade, ρομποτική: οι νέες τεχνολογίες ανοίγουν καινούριους δρόμους στο μέλλον της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών αλουμινίου, αλλάζοντας τα όρια του εφικτού.

Τρεις πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, φωλιασμένες στον βράχο, στην πανέμορφη παραλία «Λιμνιώνας», στη Ζάκυνθο. Το έργο υποβλήθηκε από την εταιρεία ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΗΣ GLASS και διακρίθηκε στην κατηγορία «Tourism & Hospitality» της 2ης Έκθεσης & Βραβείων Αρχιτεκτονικών Έργων & Κατασκευών Αλουμινίου, στο 15ο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική».

Ο Νικόλαος Νικολής, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της TechnikAL, μιλά στο alumini για το αλουμίνιο, τις κατασκευαστικές προκλήσεις και τις νέες τάσεις της αγοράς που θα καθορίσουν το μέλλον.

Φτάνοντας πέρα από τα όρια της συμβατικής αρθρωτής αρχιτεκτονικής, το νέο ερευνητικό κέντρο του αρχιτεκτονικού γραφείου Chybik + Kristof, στο Vizovice της Τσεχίας, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και στοχεύει να επαναπροσδιορίσει την ιδέα της προκατασκευασμένης κατασκευής, δημιουργώντας νέες χωρικές δυνατότητες.