Ζάππειο

zappeio

 

Στο Κέντρο των Εξελίξεων!

  • Εξασφαλίζουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή του κλάδου, του περιβάλλοντος, της πολιτείας
  • Αναδεικνύουμε και επηρεάζουμε τις εξελίξεις που μας αφορούν

Το Ζάππειο Μέγαρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα μεγάλα οράματα αυτού του τόπου.

Η επιλογή του Ζαππείου ορίζει την ιστορική συνέχεια από το 1ο Συνέδριο του 1994 στο Ναύπλιο μέχρι σήμερα και σηματοδοτεί την εξέλιξη του μεγαλύτερου επαγγελματικού συνεδρίου της χώρας.

Το «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές», γιορτάζοντας την 25η αργυρή επέτειό του, μπαίνει σε μια Νέα Εποχή, στην καρδιά της αγοράς και των εξελίξεων.

Δείτε την κάτοψη με τους χώρους συνεδριάσεων & εκθέσεων.

Η ανέγερση του κτηρίου χρηματοδοτήθηκε από τον εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα και ολοκληρώθηκε το 1888 από τον Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν. Η αρχιτεκτονική του ακολουθεί τον νεοκλασικό ρυθμό, με πρόπυλο κορινθιακού ρυθμού. Το νεοκλασικό μέγαρο είναι συνυφασμένο με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Σήμερα λειτουργεί ως συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο.

Η αρχική χρήση του κτηρίου και του προαύλιου χώρου ήταν για τα «Νέα Ολύμπια», μια γεωργική, τεχνική και βιομηχανική έκθεση. Χρησιμοποιήθηκε επίσης, από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 για τους αγώνες ξιφασκίας. Στη Μεσολυμπιάδα του 1906 χρησιμοποιήθηκε ως Ολυμπιακό χωριό, ενώ στους Ολυμπιακούς του 2004 αποτέλεσε κέντρο τύπου και εκδηλώσεων. Πολλά ιστορικά γεγονότα πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο με αποκορύφωμα την ιστορική υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (τότε ΕΟΚ), την 1η Ιανουαρίου 1981 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Επίσης, μετά από τη μεταπολίτευση, το Ζάππειο αποτέλεσε το κέντρο τύπου σε όλες τις Γενικές Εκλογές της χώρας, όπου οι νικητές και οι ηττημένοι των εκλογών δίνουν την καθιερωμένη συνέντευξη μετά το τέλος των εκλογών.

Το ΖΑΠΠΕΙΟ, λόγω της θέσης του στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα σε όλα τα μεγάλα αξιοθέατα και μνημεία, αλλά και λόγω της εύκολης πρόσβασης με όλα τα μέσα, αποτελεί χώρο περιπάτου και αναψυχής.

logo-footer

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 4512000
  210 4512011
  Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος, Ακτή Μιαούλη, 185 38 Πειραιάς

Newsletter