«Έμπνευση – Δημιουργία - Ανάπτυξη»

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/11/19 - ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (αίθουσα 4)

Ειρήνη Νικολαΐδου, Professional Certified Coach-PCC by ICF, Certified mBIT Executive & Team Coach, Mentor, HRM Change Strategist, Facilitator, Εισηγήτρια σε Ενδοεπιχειρησιακά & Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενηλίκων

Περίληψη:

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις και οι διοικήσεις τους, είναι η αύξηση των επιδόσεων των εργαζομένων τους, η ενεργοποίηση της προσωπικής βούλησης για αυτοβελτίωση και η διατήρηση ασφαλούς και υγειούς εργασιακού κλίματος.

Οι επιχειρηματίες και τα διευθυντικά στελέχη καλούνται να εμπνεύσουν, να προσελκύσουν και να διακρατήσουν τα ταλέντα στις επιχειρήσεις τους. Χρειάζεται να αναδείξουν ικανότητες, να αναπτύξουν δεξιότητες, να αναδείξουν την καλύτερη δυνατή εκδοχή της επαγγελματικής τους οντότητας, κι όλα αυτά σε κλίμα έντονου ανταγωνισμού και αβεβαιότητας.

Η επιτυχία στις ομάδες εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων. Δεν αρκεί να είσαι καλός σαν μονάδα, χρειάζεται να εμπνέεις την ομάδα. Δεν είναι τί κάνεις, είναι πώς το κάνεις. Δεν είναι τι θα πεις, είναι πώς θα το πεις… Οι εποικοδομητικές συνομιλίες και η αλληλεπίδραση είναι πάντα ζητούμενο στην ομαδική εργασία για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Το Coaching -ως εργαλείο μάθησης και ανάπτυξης- έχει σημαντική αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια ειδικά στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με έρευνες, η εφαρμογή της μεθοδολογίας του Coaching, εξασφαλίζει:

• την αύξηση της αυτογνωσίας του ατόμου και κατ’ επέκταση την αύξηση των επιδόσεών του
• την εστίαση στην επίλυση και την εξεύρεση λύσης για ένα πρόβλημα ή μια πρόκληση
• την ενδυνάμωση του ατόμου για την ανάληψη δράσης και την πρόκληση της αλλαγής

προκειμένου τα άτομα να αναπτύξουν, να καλλιεργήσουν ή να ενισχύσουν ικανότητες και δεξιότητες παρακίνησης, συνεργασίας, ηγεσίας και επικοινωνίας.

Αναπτυξιακοί διάλογοι:

Πως επιτυγχάνεται η πρόκληση της αλλαγής και με ποιες προϋποθέσεις;

Με ποιον τρόπο παράγοντες όπως: ο αξιακός κώδικας, οι πεποιθήσεις, τα μοτίβα σκέψης, τα συναισθήματα, η θετική στάση, οι συμπεριφορές, οι αντιδράσεις και η νευροφυσιολογία, επηρεάζουν την εσωτερική μας αλλαγή και κατ΄επέκταση την προοπτική και την απόδοσή μας;

logo-footer

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 4512000
  210 4512011
  Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος, Ακτή Μιαούλη, 185 38 Πειραιάς

Newsletter