Τάσεις - Τουρισμός - Κατασκευές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11/19 - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΕΣΠΕΡΙΔΑ - «Ανθρώπινο περιβάλλον & αρχιτεκτονική. Εξελίξεις, ανάγκες, παρεμβάσεις.»

Φώτης Κοκοτός, Μηχανικός Περιβάλλοντος Msc, Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – Σ.Ε.Τ.Ε., Μέλος Δ.Σ. & Διευθυντής Ανάπτυξης της Elounda S.A.

Περίληψη:

Η διαχείριση στερεών αποβλήτων σε ξενοδοχειακές μονάδες είναι επιβεβλημένη, δεδομένου ότι δεν υφίστανται επαρκείς εγκαταστάσεις διαχείρισης σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο. Παρουσιάζουμε παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών από τα ξενοδοχεία μας και συζητούμε το πώς πρέπει να χωροθετούνται τα σημεία συλλογής/διαλογής/φύλαξης και οι μέθοδοι αποκομιδής κι αξιοποίησης. Κάθε ρεύμα αποβλήτου έχει ειδική διαχείριση, ενώ σημαντική επένδυση χρόνου και κόπου πρέπει να γίνει στην εκπαίδευση του προσωπικού και την εκπόνηση σχετικών διαδικασιών και ελέγχων. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία είναι ευθύνη όλων μας, κι ο τουρισμός έχει ιδιαίτερα μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συγκεντρωμένο μάλιστα σε μικρή χρονική περίοδο. Άρα οφείλει να δράσει προληπτικά και να μην περιμένει την Πολιτεία.

logo-footer

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 4512000
  210 4512011
  Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος, Ακτή Μιαούλη, 185 38 Πειραιάς

Newsletter