Βιογραφικό Σημείωμα - Μαβίκα Ηλιού

iliouΗ Μαβίκα Ηλιού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Εργάζεται στoν Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς 25 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα είναι Διευθύντρια της Μονάδας «Green Banking & Αναπτυξιακά Προγράμματα» πυλώνα της Γενικής Διεύθυνσης «Εταιρική & Επενδυτική Τραπεζική», & επικεφαλής του Συστήματος διαχείρισης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Κινδύνων των επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με την Πιστωτική Πολιτική του Όμίλου.

Το Green Banking εστιάζει σε 7 τομείς της Πράσινης Επιχειρηματικότητας όπως ενδεικτικά αναφέρονται οι ΑΠΕ, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Διαχείριση Αποβλήτων κλπ με βασικότερους στόχους:

  • Την αξιολόγηση σε οικονομοτεχνικό επίπεδο των επενδυτικών προτάσεων που εντάσσονται στην πράσινη επιχειρηματικότητα ή /και συνδυάζονται με Αναπτυξιακά Προγράμματα
  • Την αξιολόγηση με Περιβαλλοντικά και Κοινωνικά Κριτήρια επιχειρηματικών δανείων
  • Τη δημιουργία και προώθηση Πράσινων & Αναπτυξιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών
  • Την υποστήριξη σε θέματα Green Banking & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων όλων των επιχειρηματικών Μονάδων της Τράπεζας (Project Finance, Μεγάλες, Μεσαίες και Μικρές Επιχειρήσεις & Δίκτυο), που σχετίζεται με την ερμηνεία του σχετικού θεσμικού πλαισίου της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας καθώς και με την παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας στα επενδυτικά σχέδια των πελατών.
  • Την εκπαίδευση μονάδων της Τράπεζας αλλά και πελατών, σε θέματα επιχειρηματικής αειφορίας και επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε Συνέδρια και Ημερίδες Περιβαλλοντικών και Αναπτυξιακών φορέων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Τράπεζας και υποστηρίζοντας την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του Όμίλου σε θέματα πράσινης επιχειρηματικότητας.

logo-footer

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 4512000
  210 4512011
  Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος, Ακτή Μιαούλη, 185 38 Πειραιάς

Newsletter