Βιογραφικό Σημείωμα - Ιωάννης Αναστασάκης

anastasakisΤο 2004, αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 2006 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στον σχεδιασμό κατασκευών από το ίδιο ίδρυμα. Από τότε, είναι ενεργός πολιτικός μηχανικός με εμπειρία σε εκτέλεση ιδιωτικών και δημόσιων έργων. Ταυτόχρονα, είμαι πιστοποιημένος εκτιμητής ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών με δεκαετή εμπειρία στον τομέα.

Έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, έχοντας τη διεύθυνση του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (2007-2009), ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κρήτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (2013-2015).

Υπήρξε επί πέντε έτη προϊστάμενος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων, με ευθύνη την εκπόνηση και υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την Ανάπτυξη της ιστορικής περιοχής.

Από το 2014 έως σήμερα, είναι εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της θητείας αυτής έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πολεοδομίας με ταυτόχρονη αρμοδιότητα για την εμπορική δραστηριότητα του Δήμου. Μέχρι το Αύγουστο του 2019 ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ήταν συντονιστής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο θεωρείται ένα από τα αρτιότερα στη χώρα και εξασφάλισε 16.000.000 ευρώ παρέχοντας έναν οδηγό δεκαετίας για την πορεία του Ηρακλείου προς το 2030.

Σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρασίνου και Καθημερινότητας.

Κατά την θητεία του στις ανωτέρω θέσεις θεσπίστηκαν νέοι κανονισμοί για την εμπορική λειτουργία της πόλης, το πλαίσιο αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την διαχείριση-παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων της. Τέθηκαν οι βάσεις για την πρόοδο των σχεδίων πόλης, την αναβάθμιση του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών του Δήμου και την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων δημόσιας ασφάλειας (διαχείριση των ετοιμόρροπων κτισμάτων, οριοθέτηση των ρεμάτων, κ.λπ.). Ξεκίνησαν δύσκολα έργα ανάπλασης στο κέντρο της Πόλης, η διαμόρφωση των Ενετικών Τειχών, η ανατροπή των κυκλοφοριακών δεδομένων του ιστορικού κέντρου, η καθιέρωση δωρεάν στάθμευσης εκτός των τειχών και δωρεάν μετακίνησης με τα mini bus.

Είναι υπέρμαχος του δόγματος της θετικής σκέψης και των συνεργασιών και παρά τις αναρίθμητες δυσκολίες, παραμένει αισιόδοξος και αποφασισμένος για την ανάταξη της χώρας.

logo-footer

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  210 4512000
  210 4512011
  Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος, Ακτή Μιαούλη, 185 38 Πειραιάς

Newsletter